Swipe-zines Den Haag Werkt en Provincie Zuid-Holland

Een totaal nieuw product, ontwikkeld in UNIT-2: het swipe-zine. Speciaal geschikt voor mobiele telefoon, maar het functioneert ook op de desktop. Met het swipe-zine blader je op een slimme manier snel door content heen. Het resultaat: maximale aandacht met een minimale leestijd. Bij Den Haag Werkt en de Provincie Zuid-Holland zijn ze er erg blij mee.

 

1. Schermafbeelding 2021-01-27 om 09.58.54Het swipe-zine bestaat uit afzonderlijke sheets ter grootte van het scherm van een smartphone. Zie het als een diavoorstelling waar je doorheen swipet. De sheets bestaan uit foto’s en korte teksten, maar er kan ook een player in worden gezet waarin een video wordt afgespeeld. Ook bestaat de mogelijkheid om bij een sheet verdieping aan te brengen. Via een ‘lees meer’-button kun je dan een groter artikel openen (en vervolgens weer terug naar waar je was gebleven).

Den Haag Werkt, het werkbedrijf van de gemeente Den Haag, gebruikt het swipe-zine als het belangrijkste communicatiemiddel richting haar stakeholders. Eric Went: “Elke twee maanden komt er een nieuwe editie uit. Inmiddels hebben we er al zes gemaakt. De reacties zijn enorm positief.” www.magazine-on-the-spot.nl/denhaagwerkt/06

Ook Provincie Zuid-Holland heeft dit nieuwe communicatiemiddel omarmd. Rene Lamers: “Vooral voor doelgroepen die je moeilijk bereikt met traditionele communicatie is dit een sterke vorm, waarnaar nu veel vraag is. In korte items en met gebruik van verschillende mediavormen kan de doelgroep geïnformeerd of betrokken worden bij een onderwerp. De swipefunctie geeft de gebruiker optimale controle, bevat een super eenvoudige navigatie en is uitermate geschikt voor interactie.” www.magazine-on-the-spot.nl/zon/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer projecten

PLUSSERDEPLUSKLUS

Project

PLUSSERDEPLUSKLUS

Voor supermarktketen PLUS realiseerde Studio TokTok het 84 pagina's tellende PLUSSERDEPLUS plezierboek, een PLUSSERDEPLUSKLUS dus. Het is een plezierboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar vol met puzzels, prachtige verhalen, spannende strips, knutsels, en natuurlijk met moppen en ander lollig spul. Vaders, moeders en grootouders spoedden zich naar PLUS om nog een gratis exemplaar te bemachtigen voor hun kroost, want de voorraad bij PLUS slonk razend snel.

Bekijk project

Face Factory

Project

Face Factory

In de Face Factory van Unit-2 word je op bijzondere wijze binnenstebuiten gekeerd. Productiemedewerkers van deze ‘fabriek’ ontfutselen jou spelenderwijs allerlei persoonskenmerken en assembleren deze informatie tot een crossmediaal visitekaartje. Unit-2 heeft al een Face Factory georganiseerd voor Festival de Verleiding (2x), Stadslab Leiden, Portaal en op het High Growth Forum in opdracht van Syntens en de Kamer van Koophandel.

Bekijk project

Nieuw: Magazine on the Screen

Project

Nieuw: Magazine on the Screen

Corona noopt een aantal organisaties opnieuw na te denken over hun conferentie. Wij helpen ze met een nieuw product van Magazine on the Spot: Magazine on the Screen.

Bekijk project