Slimmer Chillen = Corona Killen!

Chillen met (of zonder) je vrienden: hoe doe je dat in coronatijd? De campagne SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN! daagde jongeren en studenten van april 2020 t/m september 2020 uit om daar creatieve oplossingen voor te bedenken. De campagne is ontwikkeld in opdracht van Veiligheidsregio Hollands Midden, maar werd al snel overgenomen in nog tien andere veiligheidsregio’s.

6. Slimmer chillen 2 Schermafbeelding 2021-01-26 om 18.03.16

De campagne activeerde jongeren op allerlei manieren (o.a. via dagelijkse stellingen, een rap-challenge, een posterwedstrijd) om hun eigen creatieve veilige 1.5 meter-oplossingen op korte filmpjes of anderszins vast te leggen en op sociale media (TikTok, Instagram, Facebook en Twitter) te delen via #slimmerchillen, of om hun bijdragen op film, foto of in tekst te sturen naar info@slimmerchillen.nl. Alle verzamelde bijdragen zijn nog altijd te vinden op het platform www.slimmerchillen.nl

De campgane kreeg landelijke media-aandacht na een videoboodschap van minister Ferd Grapperhaus. Ook is de slogan opgenomen in het ‘Alternatieve eindexamen’ van NOS Stories en kwam hij als vraag ‘Collectieve geheugen’ voor in de tv-quiz ‘De slimste mens’

Campagneleider Eric Went: “We hebben gekozen voor een mediamix van diverse online kanalen: kanalen met een focus op jongeren (TikTok en Instagram) en kanalen om het netwerk rondom jongeren te activeren (Facebook en Twitter). Al deze kanalen zijn ingezet met het oog op ‘shareability’ van content. Deze sterke inzet op de deelbaarheid van de campagnecontent is een doorslaggevende factor geweest voor het succes van de campagne. Jelle en Dave van de Astrolads zorgden voor de nodige posts en video-content.”6. Slimmer chillen 1 Schermafbeelding 2021-01-26 om 18.01.51

Ook had de campagne een website, als een soort centraal punt. Hier zijn updates geplaatst, ziet men de laatste social mediaposts, worden download-ables gepubliceerd en kunnen mediapartners campagnecontent downloaden. Gedurende de campagne wekelijks een update, zowel in vormgeving als qua content, omdat nieuwe, actuele ontwikkelingen rondom corona en jongeren daarom vroegen.

Meer projecten

Swipe-zines Den Haag Werkt en Provincie Zuid-Holland

Project

Swipe-zines Den Haag Werkt en Provincie Zuid-Holland

Een totaal nieuw product, ontwikkeld in UNIT-2: het swipe-zine. Speciaal geschikt voor mobiele telefoon, maar het functioneert ook op de desktop. Met het swipe-zine blader je op een slimme manier snel door content heen. Het resultaat: maximale aandacht met een minimale leestijd. Bij Den Haag Werkt en de Provincie Zuid-Holland zijn ze er erg blij mee.

Bekijk project

Spoedassistentie Hoek van Holland

Project

Spoedassistentie Hoek van Holland

Het boek ‘Spoedassistentie Hoek van Holland’ bevat de persoonlijke verhalen van 18 agenten, die in 2009 betrokken waren bij de strandrellen in Hoek van Holland. Het boek is gemaakt in opdracht van de politie Rotterdam-Rijnmond ter verwerking van het collectieve trauma in de organisatie en om het algemene publiek meer inzicht te geven in de geruchtmakende gebeurtenissen.

Bekijk project

Nieuw: Magazine on the Screen

Project

Nieuw: Magazine on the Screen

Corona noopt een aantal organisaties opnieuw na te denken over hun conferentie. Wij helpen ze met een nieuw product van Magazine on the Spot: Magazine on the Screen.

Bekijk project