Professionalisering magazines RvIG

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) brengt twee digtale magazines uit: IDee Magazine – RvIG breed - en LAA Magazine, dat zich toespitst op de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit. UNIT-2 helpt de RvIG om de magazines (al dan niet samengevoegd) te professionaliseren

Professionalisering

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) brengt twee digtale magazines uit: IDee Magazine – RvIG breed – en LAA Magazine, dat zich toespitst op de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit. UNIT-2 helpt de RvIG om de magazines (al dan niet samengevoegd) te professionaliseren.

Bereiken we de juiste doelgroepen, snijden we de juiste onderwerpen aan en hoe tevreden zijn onze lezers eigenlijk? En moeten we de twee magazines wellicht samenvoegen? Allemaal vragen waar RvIG voor bij UNIT-2 aanklopte.

Onderzoek

Karlijn Broekhuizen en Eric Went zetten daarvoor een kwalitatief en kwantitatief lezersonderzoek op poten, analyseerden de bezoekerscijfers, spraken met DT-leden en met de huidige redacties en adviseerden RvIG over hoe nu verder. Dat advies ligt nu ter beoordeling bij RvIG.

“Ook komend jaar gaan we daar nog mee verder”, aldus Karlijn. “Idee is dat we met alle input die er nu ligt een keuze maken voor een of twee magazines en het redactieproces waar mogelijk gaan professionaliseren en stroomlijnen. Ook gaan we de professionaliseringsbehoeften van de redactieleden in kaart brengen en hen adviseren over hoe we daar invulling aan kunnen geven.”

Dit traject zal vermoedelijk nog een groot deel van 2021 doorlopen.

 

Volgende project

Vorige project

Meer projecten

Face Factory

Project

Face Factory

In de Face Factory van Unit-2 word je op bijzondere wijze binnenstebuiten gekeerd. Productiemedewerkers van deze ‘fabriek’ ontfutselen jou spelenderwijs allerlei persoonskenmerken en assembleren deze informatie tot een crossmediaal visitekaartje. Unit-2 heeft al een Face Factory georganiseerd voor Festival de Verleiding (2x), Stadslab Leiden, Portaal en op het High Growth Forum in opdracht van Syntens en de Kamer van Koophandel.

Bekijk project

Nieuw: City Plug-In

Project

Nieuw: City Plug-In

The City Plug-in transformeert onopvallende panden en leegstaande winkels tot heuse eye-catchers. Met educatieve waarde ook nog. Neem het leegstaande pand van Wolfslag aan de Leidse Diefsteeg. Dat vertelt sinds kort het verhaal van een heuse gravin.

Bekijk project

Redactiehulp voor VRHM

Project

Redactiehulp voor VRHM

Zes keer per jaar een personeelsmagazine, zes keer een interne digitale nieuwsbrief en vier keer een externe nieuwsbrief: dat maakt een redactieteam van UNIT-2 komend jaar in opdracht van Brandweer Hollands Midden/ Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM).

Bekijk project

Kunstproject ‘I Belong’

Project

Kunstproject ‘I Belong’

Onlangs interviewde Marlies van Boekel haar tante van 95. Dit bracht de voorgeschiedenis van haar ouders aan het licht, die opgegroeid zijn als Nederlanders in Hitler Duitsland. Het inspireerde haar tot een serie schilderijen en documentatieonderzoek en er staat ook een documentaire op de planning.

Bekijk project