PLUSSERDEPLUSKLUS

Voor supermarktketen PLUS realiseerde Studio TokTok het 84 pagina's tellende PLUSSERDEPLUS plezierboek, een PLUSSERDEPLUSKLUS dus. Het is een plezierboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar vol met puzzels, prachtige verhalen, spannende strips, knutsels, en natuurlijk met moppen en ander lollig spul. Vaders, moeders en grootouders spoedden zich naar PLUS om nog een gratis exemplaar te bemachtigen voor hun kroost, want de voorraad bij PLUS slonk razend snel.

Een uitdagende opdracht: bedenk een concept voor een vakantieboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Waarom uitdagend? Omdat een kind van 4 jaar een heel andere content waardeert dan eentje van 12 jaar. Daarom vind je in dit boek opdrachten en puzzels die op een subtiele manier een brede doelgroep aanspreken.

PLUSBOEK

Hoe we dit hebben gerealiseerd? Door te werken met verschillende lagen op één pagina, door verhalen te schrijven die leesbaar zijn voor een 10-jarige, maar ook leuk zijn om voorgelezen te worden, door zoekplaten à la Wally, maar ook met knutsels waar zelfs de minder handige ouder bewondering mee oogst. En dat alles natuurlijk met een stevige scheut humor.

Marieke van Zutphen en Annemiek Dilven van Studio TokTok ontwikkelden het concept en realiseerden het project met medewerking van een schare aan freelancers, waaronder Unit 2-er Karlijn Broekhuizen (redactie). Verder fungeerden veel UNIT 2-ers als vraagbaak, spiegel, kennisinstituut, moppenleverancier en inspirerende koffieleut.

Volgende project

Vorige project

Meer projecten

Ymere werkt

Project

Ymere werkt

Al sinds begin 2010 maken we in Unit-2 Ymere werkt, het magazine dat vier keer per jaar verschijnt en bestemd is voor 3300 stakeholders van woningcorporatie Ymere. In 2012 won Ymere werkt nog de Grand Prix Customer Media 2012 in de categorie business-to-business.

Bekijk project

‘On the road’

Project

‘On the road’

In opdracht van Stedelijk Beheer van de gemeente Leiden ontwikkelt UNIT-2 een publieksmagazine. In dat magazine vertellen de Stedelijk Beheerders over ontwikkelingen binnen hun vakgebied, maar gaan we ook in op maatschappelijke trends als duurzaamheid en burgerparticipatie: wat betekent dat voor de manier waarop de beheerders hun werk doen? Het magazine wordt gelardeerd met pakkende foto’s en informatieve infographics. Werktitel: ‘On the Road’. Verschijningsdatum: medio juni.

Bekijk project

Unit-2: casus in WRR-rapport

Project

Unit-2: casus in WRR-rapport

‘Voor de zekerheid’: zo heet de meest recente verkenning van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Het rapport gaat over de toekomst van werk. Met daarin ruim aandacht voor Unit-2 als arbeidsorganisatie van de toekomst.

Bekijk project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Zo’n vijftig keer per jaar rukken mediateams van Magazine on the Spot uit naar congressen en events in heel Nederland. Doel: verrassende verbindingen, slimme ideeën en nieuwe inzichten genereren. Dat gebeurt met deelnemers in werkvormen op het snijvlak van theater en communicatie. De resultaten worden (razendsnel) vastgelegd, in fancy (digitale) magazines.

Bekijk project