Nieuw: City Plug-In

The City Plug-in transformeert onopvallende panden en leegstaande winkels tot heuse eye-catchers. Met educatieve waarde ook nog. Neem het leegstaande pand van Wolfslag aan de Leidse Diefsteeg. Dat vertelt sinds kort het verhaal van een heuse gravin.

Een stad vol eye-catchers
Kenmerk van The City Plug-in is dat het een visueel verhaal vertelt door middel van collages op ramen van leegstaande panden, bouwschuttingen of interieur, over van alles wat een stad te bieden heeft. Uiteenlopende aspecten, zoals commercie, historie, educatie, bewegwijzering, kunst, cultuur, en humor worden door middel van pakkende visueel aantrekkelijke collages op spectaculaire wijze aan elkaar verbonden. Ook bestaan er opties om gebruik te maken van digitale gadgets en beacons.

Beeld City-Plug-In Diefsteeg

Veel aandacht
Barbara van Druten uit Unit-2 heeft samen met Niki Koutouras dit concept bedacht. “Het bijzondere is dat de collages van The City Plug-In bijdragen aan een esthetische woonomgeving, de geschiedenis van een stad verlevendigen en daarmee ook nog educatieve waarde hebben”, stelt zij. Hoe dat er ‘in het echt’ uitziet is te zien in Leiden, in een zijstraat van de bekende Breestraat. Van Druten: “Het Diefsteegproject is een trial, waarin een klein deel van het beoogde concept is neergezet. Het leegstaande pand van Wolfslag is tijdelijk bestickerd. Met collages en etalageopstellingen wordt het verhaal van een gravin verteld. Een gedeelte van het verhaal, want hoe het precies afloopt is op Facebook te lezen (facebook.com/thecityplugin).”

Fictie en realiteit worden in de City Plug-In bewust gemixt, en ook de commercie krijgt een plekje in het geheel. Van Druten: “In de collage zijn namelijk producten afgebeeld met een naamkaartje eraan van de zaken waar die producten te krijgen zijn. Ook voor sponsors is er ruimte. Zij zijn afgebeeld in luchtbellen. Verder zitten er diverse QR codes in de trial verwerkt, om mensen te triggeren verder te kijken.”

Veel aandacht
De stopkracht van een collage van The City Plug-In is enorm. Van Druten: “In de huidige wereld waar typografie en fotografie domineren, is het effect van deze innovatieve advertentie (ondanks de secundaire functie) opvallend groot, hebben wij gemerkt. De onderscheidende manier waarop de uitingen worden gepresenteerd, in combinatie met het innovatieve visuele aspect, trekken heel veel aandacht.” Volgens haar heeft de plug-in de potentie om meer bezoekersaantallen naar de stad te trekken, en dus voor meer omzet te zorgen. “In die zin legt het een sterke verbinding tussen de consument, de binnenstad en haar ondernemers.”

The City Plug-in is een samenwerking tussen ARTvertisements.com en styliciousstyle.nl

SAMSUNG CSC

 

Volgende project

Vorige project

Meer projecten

Congresverslaggeving 2016

Project

Congresverslaggeving 2016

Logius, de gemeente Leiden, Vereniging Spoedhulp Jeugd, Kunstbalie, de ANWB, Nuffic, de Universiteit Leiden: allemaal kiezen ze voor razendsnelle digitale verslaglegging van hun congres of symposium, in tekst, beeld en film. Waarom? “Het is snel, eigentijds en nog inhoudelijk ook.”

Bekijk project

C1000 Afscheid van een formule

Project

C1000 Afscheid van een formule

Door de opheffing van de C1000-formule zullen de bedrijfsnamen Schuitema en C1000 in de geschiedenisboeken verdwijnen en moeten circa vierhonderd ondernemers onder een andere formule verder. In opdracht van het bestuur van de Vereniging C1000 heeft Unit-2 het dna van C1000 in boekvorm vastgelegd. Het boek telt 500 bladzijden en weegt drie kilo. Aan het project hebben 15 personen van Unit-2 ruim anderhalf jaar lang meegewerkt. Het afscheidsboek werd 22 november gelanceerd.

Bekijk project

Nieuw: Magazine on the Screen

Project

Nieuw: Magazine on the Screen

Corona noopt een aantal organisaties opnieuw na te denken over hun conferentie. Wij helpen ze met een nieuw product van Magazine on the Spot: Magazine on the Screen.

Bekijk project