Kunstproject ‘I Belong’

Onlangs interviewde Marlies van Boekel haar tante van 95. Dit bracht de voorgeschiedenis van haar ouders aan het licht, die opgegroeid zijn als Nederlanders in Hitler Duitsland. Het inspireerde haar tot een serie schilderijen en documentatieonderzoek en er staat ook een documentaire op de planning.

Schilderijen

Daarnaast maakt zij schilderijen over dit thema. Marlies: “In een nieuwe serie schilderijen ‘Enchanted’ en ‘I belong’ verdiep ik me vooral in hoe het was om als kind op te groeien binnen zo’n systeem. Van jongs af aan werden kinderen volledig gehersenspoeld en door de volwassenen medeplichtig gemaakt aan het regime. Hitler werd gezien als een godheid die aanbeden moest worden. Door het weglaten van de specifieke nazisymbolen wil ik laten zien dat dit mechanisme geldt voor elk pervers machtssysteem. We zien hier ook voorbeelden van in de huidige tijd.”

Onderzoek en documentaire

Via Dual PhD doet zij nu verder documentatie onderzoek naar de uitsluiting van Nederlanders in het grensgebied in Duitsland. De voorlopige titel van haar onderzoek is: “Über die Grenze/Over de Grens, Polarization,Totalitarism and Ostracism in Hitler Germany”.

Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een documentaire komt, die zij samen met oud unit-2 collega en filmmaker Jan Stap gaat redigeren en monteren.

Meer projecten

Ymere werkt

Project

Ymere werkt

Al sinds begin 2010 maken we in Unit-2 Ymere werkt, het magazine dat vier keer per jaar verschijnt en bestemd is voor 3300 stakeholders van woningcorporatie Ymere. In 2012 won Ymere werkt nog de Grand Prix Customer Media 2012 in de categorie business-to-business.

Bekijk project

ANWB kinderroutekaarten

Project

ANWB kinderroutekaarten

Speciaal voor ANWB ontwikkelde Studio TokTok samen met Unit-2 de Explorer Kinderroutekaarten. Met de kaarten hoeven kinderen zich niet meer te vervelen op de achterbank tijdens de saaie, heel saaie, waanzinnig saaie autoritten richting de vakantiebestemming. De kaarten zijn bedoeld voor kinderen van zeven tot veertien jaar. Er zijn drie varianten: Nederland, Frankrijk en de Alpen.

Bekijk project

Redactiehulp voor VRHM

Project

Redactiehulp voor VRHM

Zes keer per jaar een personeelsmagazine, zes keer een interne digitale nieuwsbrief en vier keer een externe nieuwsbrief: dat maakt een redactieteam van UNIT-2 komend jaar in opdracht van Brandweer Hollands Midden/ Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM).

Bekijk project

Professionalisering magazines RvIG

Project

Professionalisering magazines RvIG

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RvIG) brengt twee digtale magazines uit: IDee Magazine – RvIG breed - en LAA Magazine, dat zich toespitst op de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit. UNIT-2 helpt de RvIG om de magazines (al dan niet samengevoegd) te professionaliseren

Bekijk project