Face Factory

In de Face Factory van Unit-2 word je op bijzondere wijze binnenstebuiten gekeerd. Productiemedewerkers van deze ‘fabriek’ ontfutselen jou spelenderwijs allerlei persoonskenmerken en assembleren deze informatie tot een crossmediaal visitekaartje. Unit-2 heeft al een Face Factory georganiseerd voor Festival de Verleiding (2x), Stadslab Leiden, Portaal en op het High Growth Forum in opdracht van Syntens en de Kamer van Koophandel.

ff1

Verbindingen leggen

De Face Factory is door Unit-2 bedacht als instrument om verbindingen te leggen. Al te vaak blijkt samenwerking tussen partijen te stranden omdat ‘de chemie’ er niet is, of omdat basale ‘omgangskennis’ over elkaar ontbreekt. De Face Factory focust op dat allereerste moment waarop partijen (vaak onbewust) beslissen of ‘het’ wat gaat worden of juist niet. Doel is daarvoor op theatrale wijze informatie aan te dragen, anders dan via gebruikelijke kanalen als Linked.in, websites, twitter of Facebook. Daarnaast is de Face Factory vooral ook een belevenis: wie eraan heeft meegedaan zal het niet snel vergeten!

ff2

Op maat

Belangrijk uitgangspunt is dat de Face Factory telkens in overleg met de opdrachtgever  ‘op maat’ wordt ingericht. Zo werden de vrijwilligers van het Leidse Stadslab opgewacht in een laboratoriumachtige setting, en werd aan bezoekers van Festival de Verleiding gevraagd om mee te doen aan een zogenaamde ‘netwerkstrip’. Bezoekers van het High Growth Forum moesten met elkaar het bed delen om te praten over hun dromen als ondernemer, of een gesprek voeren op hoog niveau, op zogenaamde empire-stoelen.

Meer weten? Kijk op onze website: www.facefactory.nu

Of bekijk dit filmpje:

Meer projecten

Kunst versterkt

Project

Kunst versterkt

De kunst- en cultuursector staat de laatste tijd behoorlijk onder druk. Het valt niet altijd mee om de waarde van kunst en cultuur te verwoorden. De publicatie Kunst Versterkt portretteert acht mensen uit andere sectoren die nadrukkelijk de verbinding zochten met kunst. De publicatie is gemaakt door Unit-2 in opdracht van het LKCA en FCP.

Bekijk project

C1000 Afscheid van een formule

Project

C1000 Afscheid van een formule

Door de opheffing van de C1000-formule zullen de bedrijfsnamen Schuitema en C1000 in de geschiedenisboeken verdwijnen en moeten circa vierhonderd ondernemers onder een andere formule verder. In opdracht van het bestuur van de Vereniging C1000 heeft Unit-2 het dna van C1000 in boekvorm vastgelegd. Het boek telt 500 bladzijden en weegt drie kilo. Aan het project hebben 15 personen van Unit-2 ruim anderhalf jaar lang meegewerkt. Het afscheidsboek werd 22 november gelanceerd.

Bekijk project

Unit-2: casus in WRR-rapport

Project

Unit-2: casus in WRR-rapport

‘Voor de zekerheid’: zo heet de meest recente verkenning van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Het rapport gaat over de toekomst van werk. Met daarin ruim aandacht voor Unit-2 als arbeidsorganisatie van de toekomst.

Bekijk project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Zo’n vijftig keer per jaar rukken mediateams van Magazine on the Spot uit naar congressen en events in heel Nederland. Doel: verrassende verbindingen, slimme ideeën en nieuwe inzichten genereren. Dat gebeurt met deelnemers in werkvormen op het snijvlak van theater en communicatie. De resultaten worden (razendsnel) vastgelegd, in fancy (digitale) magazines.

Bekijk project