In de Face Factory van Unit-2 word je op bijzondere wijze binnenstebuiten gekeerd. Productiemedewerkers van deze ‘fabriek’ ontfutselen jou spelenderwijs allerlei persoonskenmerken en assembleren deze informatie tot een crossmediaal visitekaartje. Unit-2 heeft al een Face Factory georganiseerd voor Festival de Verleiding (2x), Stadslab Leiden, Portaal en op het High Growth Forum in opdracht van Syntens en de Kamer van Koophandel.
Verbindingen leggen
De Face Factory is door Unit-2 bedacht als instrument om verbindingen te leggen. Al te vaak blijkt samenwerking tussen partijen te stranden omdat ‘de chemie’ er niet is, of omdat basale ‘omgangskennis’ over elkaar ontbreekt. De Face Factory focust op dat allereerste moment waarop partijen (vaak onbewust) beslissen of ‘het’ wat gaat worden of juist niet. Doel is daarvoor op theatrale wijze informatie aan te dragen, anders dan via gebruikelijke kanalen als Linked.in, websites, twitter of Facebook. Daarnaast is de Face Factory vooral ook een belevenis: wie eraan heeft meegedaan zal het niet snel vergeten!
Op maat
Belangrijk uitgangspunt is dat de Face Factory telkens in overleg met de opdrachtgever ‘op maat’ wordt ingericht. Zo werden de vrijwilligers van het Leidse Stadslab opgewacht in een laboratoriumachtige setting, en werd aan bezoekers van Festival de Verleiding gevraagd om mee te doen aan een zogenaamde ‘netwerkstrip’. Bezoekers van het High Growth Forum moesten met elkaar het bed delen om te praten over hun dromen als ondernemer, of een gesprek voeren op hoog niveau, op zogenaamde empire-stoelen.
Speciaal voor ANWB ontwikkelde Studio TokTok samen met Unit-2 de Explorer Kinderroutekaarten. Met de kaarten hoeven kinderen zich niet meer te vervelen op de achterbank tijdens de saaie, heel saaie, waanzinnig saaie autoritten richting de vakantiebestemming. De kaarten zijn bedoeld voor kinderen van zeven tot veertien jaar. Er zijn drie varianten: Nederland, Frankrijk en de Alpen.
In het boek ‘Alfa’s van Leiden’ worden tien ondernemers geportretteerd die in Leiden hebben gestudeerd, daar nog steeds woonachtig zijn en daar hun ondernemersactiviteiten zijn begonnen. Zij zijn als het ware het levende bewijs voor de stelling dat de Leidse communicatiesector uitermate belangrijk is voor de Leidse economie. Het boek is gemaakt door Unit-2 in opdracht van de Stichting Leiden Communicatiestad.
‘Voor de zekerheid’: zo heet de meest recente verkenning van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Het rapport gaat over de toekomst van werk. Met daarin ruim aandacht voor Unit-2 als arbeidsorganisatie van de toekomst.
Zo’n vijftig keer per jaar rukken mediateams van Magazine on the Spot uit naar congressen en events in heel Nederland. Doel: verrassende verbindingen, slimme ideeën en nieuwe inzichten genereren. Dat gebeurt met deelnemers in werkvormen op het snijvlak van theater en communicatie. De resultaten worden (razendsnel) vastgelegd, in fancy (digitale) magazines.