Spoedassistentie Hoek van Holland

Het boek ‘Spoedassistentie Hoek van Holland’ bevat de persoonlijke verhalen van 18 agenten, die in 2009 betrokken waren bij de strandrellen in Hoek van Holland. Het boek is gemaakt in opdracht van de politie Rotterdam-Rijnmond ter verwerking van het collectieve trauma in de organisatie en om het algemene publiek meer inzicht te geven in de geruchtmakende gebeurtenissen.

omslag Spoedassistentie -2 Hoek van Holland

Nadat een grote groep hooligans de confrontatie zocht met de politie, liep het dancefeest op het strand van Hoek van Holland op een uitzonderlijke manier uit de hand. De agenten kwamen in het nauw en moesten vechten voor hun leven. Zij vuurden 76 kogels af, waarbij een 19-jarige jongen dodelijk getroffen werd. In ‘Spoedassistentie Hoek van Holland’ vertellen de agenten openhartig over hun doodsangst en de ingrijpende nasleep in hun privéleven en hun werk. Met deze publicatie speelde het korps Rotterdam-Rijnmond een voortrekkersrol in politieland om openlijk op de gebeurtenissen te reflecteren. Alle 6500 medewerkers van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond kregen een exemplaar. Daarnaast was het boek  ook in de boekhandel te koop.

SPOEDassistentie Hoek van Holland

Het concept werd ontwikkeld door Sigrid van Iersel, Eric Went en Nanda Alderliefste, in samenwerking met de afdeling communicatie van de politie Rotterdam-Rijnmond. De coördinatie was in handen van Sigrid van Iersel, die ook de teksten schreef. Unit-2 verzorgde de productie en uitgave van het boek.

 

Volgende project

Vorige project

Meer projecten

Face Factory

Project

Face Factory

In de Face Factory van Unit-2 word je op bijzondere wijze binnenstebuiten gekeerd. Productiemedewerkers van deze ‘fabriek’ ontfutselen jou spelenderwijs allerlei persoonskenmerken en assembleren deze informatie tot een crossmediaal visitekaartje. Unit-2 heeft al een Face Factory georganiseerd voor Festival de Verleiding (2x), Stadslab Leiden, Portaal en op het High Growth Forum in opdracht van Syntens en de Kamer van Koophandel.

Bekijk project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Zo’n vijftig keer per jaar rukken mediateams van Magazine on the Spot uit naar congressen en events in heel Nederland. Doel: verrassende verbindingen, slimme ideeën en nieuwe inzichten genereren. Dat gebeurt met deelnemers in werkvormen op het snijvlak van theater en communicatie. De resultaten worden (razendsnel) vastgelegd, in fancy (digitale) magazines.

Bekijk project

Unit-2: casus in WRR-rapport

Project

Unit-2: casus in WRR-rapport

‘Voor de zekerheid’: zo heet de meest recente verkenning van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Het rapport gaat over de toekomst van werk. Met daarin ruim aandacht voor Unit-2 als arbeidsorganisatie van de toekomst.

Bekijk project

Congresverslaggeving 2016

Project

Congresverslaggeving 2016

Logius, de gemeente Leiden, Vereniging Spoedhulp Jeugd, Kunstbalie, de ANWB, Nuffic, de Universiteit Leiden: allemaal kiezen ze voor razendsnelle digitale verslaglegging van hun congres of symposium, in tekst, beeld en film. Waarom? “Het is snel, eigentijds en nog inhoudelijk ook.”

Bekijk project