Spoedassistentie Hoek van Holland

Het boek ‘Spoedassistentie Hoek van Holland’ bevat de persoonlijke verhalen van 18 agenten, die in 2009 betrokken waren bij de strandrellen in Hoek van Holland. Het boek is gemaakt in opdracht van de politie Rotterdam-Rijnmond ter verwerking van het collectieve trauma in de organisatie en om het algemene publiek meer inzicht te geven in de geruchtmakende gebeurtenissen.

omslag Spoedassistentie -2 Hoek van Holland

Nadat een grote groep hooligans de confrontatie zocht met de politie, liep het dancefeest op het strand van Hoek van Holland op een uitzonderlijke manier uit de hand. De agenten kwamen in het nauw en moesten vechten voor hun leven. Zij vuurden 76 kogels af, waarbij een 19-jarige jongen dodelijk getroffen werd. In ‘Spoedassistentie Hoek van Holland’ vertellen de agenten openhartig over hun doodsangst en de ingrijpende nasleep in hun privéleven en hun werk. Met deze publicatie speelde het korps Rotterdam-Rijnmond een voortrekkersrol in politieland om openlijk op de gebeurtenissen te reflecteren. Alle 6500 medewerkers van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond kregen een exemplaar. Daarnaast was het boek  ook in de boekhandel te koop.

SPOEDassistentie Hoek van Holland

Het concept werd ontwikkeld door Sigrid van Iersel, Eric Went en Nanda Alderliefste, in samenwerking met de afdeling communicatie van de politie Rotterdam-Rijnmond. De coördinatie was in handen van Sigrid van Iersel, die ook de teksten schreef. Unit-2 verzorgde de productie en uitgave van het boek.

 

Volgende project

Vorige project

Meer projecten

Snelle lockdown-bijlage

Project

Snelle lockdown-bijlage

Op donderdagavond was er het eerste contact via whatsapp, op vrijdag een opzet én een akkoord en op maandagochtend lag de krantenbijlage over de lockdown op het bureau van de communicatieadviseur van de gemeente Leiden.

Bekijk project

PLUSSERDEPLUSKLUS

Project

PLUSSERDEPLUSKLUS

Voor supermarktketen PLUS realiseerde Studio TokTok het 84 pagina's tellende PLUSSERDEPLUS plezierboek, een PLUSSERDEPLUSKLUS dus. Het is een plezierboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar vol met puzzels, prachtige verhalen, spannende strips, knutsels, en natuurlijk met moppen en ander lollig spul. Vaders, moeders en grootouders spoedden zich naar PLUS om nog een gratis exemplaar te bemachtigen voor hun kroost, want de voorraad bij PLUS slonk razend snel.

Bekijk project

Nieuw: Magazine on the Screen

Project

Nieuw: Magazine on the Screen

Corona noopt een aantal organisaties opnieuw na te denken over hun conferentie. Wij helpen ze met een nieuw product van Magazine on the Spot: Magazine on the Screen.

Bekijk project