Spoedassistentie Hoek van Holland

Het boek ‘Spoedassistentie Hoek van Holland’ bevat de persoonlijke verhalen van 18 agenten, die in 2009 betrokken waren bij de strandrellen in Hoek van Holland. Het boek is gemaakt in opdracht van de politie Rotterdam-Rijnmond ter verwerking van het collectieve trauma in de organisatie en om het algemene publiek meer inzicht te geven in de geruchtmakende gebeurtenissen.

omslag Spoedassistentie -2 Hoek van Holland

Nadat een grote groep hooligans de confrontatie zocht met de politie, liep het dancefeest op het strand van Hoek van Holland op een uitzonderlijke manier uit de hand. De agenten kwamen in het nauw en moesten vechten voor hun leven. Zij vuurden 76 kogels af, waarbij een 19-jarige jongen dodelijk getroffen werd. In ‘Spoedassistentie Hoek van Holland’ vertellen de agenten openhartig over hun doodsangst en de ingrijpende nasleep in hun privéleven en hun werk. Met deze publicatie speelde het korps Rotterdam-Rijnmond een voortrekkersrol in politieland om openlijk op de gebeurtenissen te reflecteren. Alle 6500 medewerkers van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond kregen een exemplaar. Daarnaast was het boek  ook in de boekhandel te koop.

SPOEDassistentie Hoek van Holland

Het concept werd ontwikkeld door Sigrid van Iersel, Eric Went en Nanda Alderliefste, in samenwerking met de afdeling communicatie van de politie Rotterdam-Rijnmond. De coördinatie was in handen van Sigrid van Iersel, die ook de teksten schreef. Unit-2 verzorgde de productie en uitgave van het boek.

 

Volgende project

Vorige project

Meer projecten

Unit-2: casus in WRR-rapport

Project

Unit-2: casus in WRR-rapport

‘Voor de zekerheid’: zo heet de meest recente verkenning van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Het rapport gaat over de toekomst van werk. Met daarin ruim aandacht voor Unit-2 als arbeidsorganisatie van de toekomst.

Bekijk project

Nieuw: Magazine on the Screen

Project

Nieuw: Magazine on the Screen

Corona noopt een aantal organisaties opnieuw na te denken over hun conferentie. Wij helpen ze met een nieuw product van Magazine on the Spot: Magazine on the Screen.

Bekijk project

Redactiehulp voor VRHM

Project

Redactiehulp voor VRHM

Zes keer per jaar een personeelsmagazine, zes keer een interne digitale nieuwsbrief en vier keer een externe nieuwsbrief: dat maakt een redactieteam van UNIT-2 komend jaar in opdracht van Brandweer Hollands Midden/ Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM).

Bekijk project