Jan Stap, Jan Stap Film

Ik film nu tien jaar en iedere keer word ik weer bevestigd in mijn overtuiging dat films erg effectief zijn om doelen te bereiken. Een film doet namelijk iets anders met je dan het lezen van een rapport of het aanhoren van een verhaal. Eigenlijk draait het maken van films vooral om één vaardigheid: goed luisteren. Om antwoord te krijgen op vragen als: Waar gaat het om? Wat wil men bereiken? Wie moeten daarvoor aangesproken worden? Welke obstakels zijn er te verwachten? Die antwoorden verwerken in een mooie film, dan gebeurt er wat. Met mij en met de kijker.

Waarom film?

Ruim tien jaar geleden ontdekte ik dat het medium film erg effectief kan zijn om doelen beter te bereiken. Er werd toen nieuw overheidsbeleid voorbereid. Zoals altijd zou dat nieuwe beleid hier en daar in de praktijk gaan knellen. Ik had mezelf tot doel gesteld die knelpunten weg te nemen. Uit mijn vorige werk wist ik al veel van het onderwerp af. Door een film te maken en die film te laten zien aan de ambtelijke werkgroep wilde ik de aandacht vragen voor die knelpunten. Het resultaat was verbluffend. Het leek alsof de aanwezigen de praktijksituaties uit de film zelf hadden meegemaakt. Het resultaat was dan ook dat het beleidsplan in positieve zin werd aangepast. Toen ging het bij mij kriebelen! Ik wilde meer van dit soort films maken en besloot daarom filmmaker te worden.

Over Jan

Bedrijf
Jan Stap Film

Bedrijfsactiviteiten
Videoproductie

Werkt o.a. voor
Gemeenten Leiden, Rijnwoude en Dordrecht, Rijkswaterstaat, ministerie van Infrastructuur en Milieu, European Union Network for the Implementation and Enforcement of Environmental Law (IMPEL), European Traffic Police Network (TISPOL), digitaal magazine ‘Over de Zee’, het vakblad DatacenterWorks, het Leo Kannercollege en diverse bedrijven, waaronder Commscope, Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart, Panteia en Antea Group.

Aangesloten bij Unit-2 omdat
Ik het liefst mensen en organisaties help hun doelen te bereiken. Communicatie is daarbij een belangrijke pijler. Door in Unit-2 samen te werken, kunnen mijn films onderdeel uitmaken van een vakkundige communicatiestrategie.

Ideale klant
Mensen, bedrijven en organisaties met een oprecht plan dat nog niet wil lukken.

Gelooft in
De goede kant van mensen.

Droomt van
Een mooie, gezonde en rechtvaardige wereld. En van mooie films maken.

Contactgegevens

Mobiel: 06 - 15 61 08 03
E-mailadres: info@janstap.nl
Website: www.janstapfilm.nl