Bas Schollaardt, De Verbeelding Audiovisuele producties

In 2005 startte ik mijn video productiebedrijf De Verbeelding. Als televisieredacteur voor Endemol en VARA’s Jules Unlimited leerde ik verhalen vertellen. Nu verbeeld ik de verhalen van mijn klanten door te spelen met audiovisuele elementen. Op die manier maak ik ook podcasts. Daarnaast geef ik filmworkshops.

Video

Het mooie van video is dat ik een compleet beeld kan geven. Een overtuigend verhaal, mooi in beeld gebracht. Met de klant bedacht voor de doelgroep en via de juiste media vertoond. Ik verzorg ook livestreams in hoge kwaliteit beeld en geluid, met een of meer camera’s. https://vimeo.com/504860824

Podcast

Het mooie van een podcast vind ik juist het ontbreken van beeld, waardoor er meer ruimte is voor de Verbeelding van de luisteraar. Door te spelen met die elementen kun je iets extra’s bereiken waar de luisteraar helemaal in op kan gaan.

Workshops

In mijn workshop Filmpjes maken met je mobiele telefoon leer je binnen een dag met de telefoon filmen en monteren. Je leert een shotlist maken en na een stoomcursus theorie gaan we snel filmen en monteren.  De workshop wordt ook vaak als teamuitje gegeven.

De workshop ‘Maak je eigen speelfilm’ is vooral bedoeld als teamuitje en voor de teambuilding. Met een groep van tien personen maak je je eigen ‘speelfilm’. Eerst schrijf je onder begeleiding het scenario, daarna verdeelt de groep onderling de rollen. De een is cameraman, de ander regisseur, geluidsman of acteur. Onder begeleiding maakt de groep de opnames. De groep dineert daarna als de filmer monteert. Hij vertoont de film na het diner. Deze workshop kan ook voor heel grote groepen of grotere bedrijven worden gegeven, dan maken we meerdere groepen.

 

 

Over Bas

Werkt o.a. voor

TU Delft, 4TU, Universiteit Leiden, Zorg en Zekerheid, gemeente Leiden, gemeente Den Haag, Innofra, SchouderCom, SKO Oegstgeest,

Aangesloten bij Unit-2 omdat
ik graag samenwerk met de creatieve, gedreven, enthousiaste mensen en die vind ik bij Unit-2. Ik kan mijn klanten meer bieden met behulp van de professionals van Unit-2 en het is leuk om onder de mensen te zijn in plaats van alleen op een kantoor te werken.

Eigenschappen
Als interviewer kan ik goed luisteren en mensen uit laten praten.  Ik hou van mensen en verhalen. Ik kan snel een vertaalslag maken van een verhaal naar een filmscript. Ik denk in beelden.

Ideale klant
is een klant die aanpakt en de juiste informatie geeft om tot een goed verhaal te komen en een treffende verbeelding. Een klant met wie ik een klik heb en die werkt vanuit een visie.

Naast het werk
- ben ik sponsor van ZZ Leiden Basketball.
– ben ik een groot muziek liefhebber en ga ik graag naar concerten, liefst in kleine zaaltjes.
– zet ik me met veel plezier in voor een beter milieu; dat voelt voor mij niet als een opgave. Ik kan juist genieten van het vinden van alternatieven om het milieu te sparen.

Gelooft in
veel plezier hebben bij het maken van videoproducties. Toewijding, lol en liefde voor het vak zie je altijd terug in mooie producties.

 

Contactgegevens

Mobiel: 06 – 430 627 89
E-mailadres: bas@verbeelding.tv
Website: www.verbeelding.tv