Saskia Klaassen, Journalist en eindredacteur

Kun je er ook anders naar kijken? Het is een vraag die ik als journalist graag stel. Het liefst schrijf ik over oplossingen die nog niet bekend zijn. Een windmolenpark op zee een verschraling van de natuur? Niet als je de bodem gebruikt als kraamkamer voor nieuw zeeleven. Veel goede ideeën kom ik tegen in de wereld van kunst en wetenschap, maar ook in (maatschappelijke) organisaties zijn ze te vinden.

Show, don’t tell

Vernieuwende denkbeelden op zichzelf zijn niets. Het gaat uiteindelijk om de uitvoering. Wat komt ervan terecht? Waar ging het mis en wat kun je daarvan leren? En, niet onbelangrijk voor een journalist: hoe breng je de geleerde lessen het beste in beeld, zodat anderen er óók iets mee opschieten?

Zoeken naar de beste vorm

Ik houd ervan om ‘moeilijke’ onderwerpen te verpakken in een toegankelijke vorm. Dat betekent speuren naar nieuwe informatie, nadenken over een originele invalshoek en daar het beste genre of medium bij kiezen. Ik ben met name geïnteresseerd in mens & werk, wetenschap en kunst.

Over Saskia

Bedrijfsactiviteit:
Eindredactie, research, interviews, (kunst)blogs, reportages (voor print en digitaal)

Werkt voor:
Sdu (Het Tijdschrift voor de Politie), Divosa (managers in het sociaal domein), diverse organisaties in het veiligheidsdomein, ASN Bank, Leger des Heils, KPMG

UNIT-2 omdat:
Ik me thuis voel in de creatieve oplossingsgerichte sfeer

Gelooft in:
Er is altijd een plan B. En een plan C. En misschien zijn die nog wel beter.

Droomt van:
Een boek schrijven (wat eigenlijk staat voor dromen van verdieping).

Saskia privé:
De dag starten in het park met de hond. Na het werk (salsa) dansen en in de weekends nieuwe kunst ontdekken.

 

Contactgegevens

Mobiel: 06-40 98 88 11
E-mailadres: saskia@saskiaklaassen.nl