Face Factory

In de Face Factory van Unit-2 word je op bijzondere wijze binnenstebuiten gekeerd. Productiemedewerkers van deze ‘fabriek’ ontfutselen jou spelenderwijs allerlei persoonskenmerken en assembleren deze informatie tot een crossmediaal visitekaartje. Unit-2 heeft al een Face Factory georganiseerd voor Festival de Verleiding (2x), Stadslab Leiden, Portaal en op het High Growth Forum in opdracht van Syntens en de Kamer van Koophandel.

ff1

Verbindingen leggen

De Face Factory is door Unit-2 bedacht als instrument om verbindingen te leggen. Al te vaak blijkt samenwerking tussen partijen te stranden omdat ‘de chemie’ er niet is, of omdat basale ‘omgangskennis’ over elkaar ontbreekt. De Face Factory focust op dat allereerste moment waarop partijen (vaak onbewust) beslissen of ‘het’ wat gaat worden of juist niet. Doel is daarvoor op theatrale wijze informatie aan te dragen, anders dan via gebruikelijke kanalen als Linked.in, websites, twitter of Facebook. Daarnaast is de Face Factory vooral ook een belevenis: wie eraan heeft meegedaan zal het niet snel vergeten!

ff2

Op maat

Belangrijk uitgangspunt is dat de Face Factory telkens in overleg met de opdrachtgever  ‘op maat’ wordt ingericht. Zo werden de vrijwilligers van het Leidse Stadslab opgewacht in een laboratoriumachtige setting, en werd aan bezoekers van Festival de Verleiding gevraagd om mee te doen aan een zogenaamde ‘netwerkstrip’. Bezoekers van het High Growth Forum moesten met elkaar het bed delen om te praten over hun dromen als ondernemer, of een gesprek voeren op hoog niveau, op zogenaamde empire-stoelen.

Meer weten? Kijk op onze website: www.facefactory.nu

Of bekijk dit filmpje:

Meer projecten

Magazine on the Spot

Project

Magazine on the Spot

Voor het Festival Forensische Zorg ontwikkelde Unit-2 ‘Magazine on the Spot’. De ingrediënten: drie redacteuren, een fotograaf, een vormgever, een redactietafel en een bijzonder congres. Het resultaat? Een digitaal magazine van 24 pagina’s dat het festival in woord en beeld versloeg. En het mooiste van alles: al de volgende ochtend lag het in het digitale postvak van alle deelnemers. Voor minister Jet Bussemaker’s Krachttoer 2014/2015 zal Unit-2 de komende twee jaar ook zes keer een ‘Magazine on the Spot’ maken.

Bekijk project

Congresverslaggeving 2016

Project

Congresverslaggeving 2016

Logius, de gemeente Leiden, Vereniging Spoedhulp Jeugd, Kunstbalie, de ANWB, Nuffic, de Universiteit Leiden: allemaal kiezen ze voor razendsnelle digitale verslaglegging van hun congres of symposium, in tekst, beeld en film. Waarom? “Het is snel, eigentijds en nog inhoudelijk ook.”

Bekijk project

Unit-2: casus in WRR-rapport

Project

Unit-2: casus in WRR-rapport

‘Voor de zekerheid’: zo heet de meest recente verkenning van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR). Het rapport gaat over de toekomst van werk. Met daarin ruim aandacht voor Unit-2 als arbeidsorganisatie van de toekomst.

Bekijk project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Project

Magazine on the Spot faciliteert het toeval

Zo’n vijftig keer per jaar rukken mediateams van Magazine on the Spot uit naar congressen en events in heel Nederland. Doel: verrassende verbindingen, slimme ideeën en nieuwe inzichten genereren. Dat gebeurt met deelnemers in werkvormen op het snijvlak van theater en communicatie. De resultaten worden (razendsnel) vastgelegd, in fancy (digitale) magazines.

Bekijk project