René Lamers, (Eind)redacteur en omdenker

Ruim twintig jaar bedrijf ik het journalistieke ambacht – van verslaggeving en redactie tot eindredactie en conceptontwikkeling. Met onderzoek, doorvragen en luisteren breng ik het echte verhaal boven tafel. Dat echte verhaal brengt mensen namelijk daadwerkelijk verder.

Onorthodox en origineel

De zoektocht naar het echte verhaal komt terug buiten de journalistiek, bijvoorbeeld in profielgesprekken waarin ik belemmeringen en potenties detecteer. Raak, maar in een veilige situatie. En ik pas het toe in maatschappelijke projecten waarin ik doelgroepen en lokale partners tot mededragers maak van activiteiten. Onorthodox en origineel.

Kernwoorden die mij en mijn stijl typeren: creatief, innovatief, onconventioneel, verbindend, vertrouwenwekkend, allround en oplossingsgericht.

Over René

Bedrijfsactiviteiten
– Redactie, reportage, eindredactie, conceptontwikkeling, mediacoaching, redactieorganisatie.
– Profileringsanalyses.
– Museaal-maatschappelijke projecten.

Werkt(e) o.a. voor:
Programmabureau Warme Koude Zuid-Holland, ministerie van EZ, Onderwijs Dat Past, Shell, Rijkswaterstaat, Scheepvaartmuseum, Stadsmuseum Zoetermeer.

Aangesloten bij Unit-2
omdat je het beste uit iedereen haalt als de besten samenkomen en elkaar helpen ontwikkelen.

De ideale opdracht
is een zeer veelzijdige opdracht. Eentje waarin ik het concept kan bedenken, een niet eerder bedachte oplossing kan inbrengen, advies kan geven, mensen kan trainen, verhalen kan schrijven, activiteiten kan opzetten, met collega-professionals kan werken én ook nog even handen uit de mouwen mag steken.

Gelooft in
ieder mens, en dat die sterker wordt met samenwerking dan bij tegenwerking.

Contactgegevens

Mobiel: 06 – 22 04 40 67
E-mailadres: rcjlamers@gmail.com