Marije van den Berg, Whiteboxing

Ik help vernieuwende beslissers in de publieke sector trefzekere stappen te zetten in de netwerksamenleving. Dat doe ik vanuit het principe van overheidsparticipatie: als publieke organisatie ruimte maken voor mensen met goede initiatieven en hen ondersteunen met uitdagend beleid. Een van de pijlers onder mijn werk is mijn expertise op het gebied van vernieuwende overheidscommunicatie.

Netwerksamenleving

Ik train ambtenaren en bestuurders die hun weg zoeken in overheidsparticipatie, die daarvoor handvatten zoeken en goed willen leren omgaan met de dilemma’s die de netwerksamenleving oplevert. Van mij krijg je ‘actionable insights’. De trainingen en workshops geef ik met compagnons Marenthe de Bruijne (ook Unit-2!) en Birgit Oelkers via www.effectieveoverheidsparticipatie.nl. Met Renata Verloop startte ik in 2011 www.dncp.nl: De Nieuwe CommunicatieProfessional. Met #DNCP verbeteren we het communicatievak. Dat doen we door artikelen, door vernieuwers aan het woord te laten, door lezingen en trainingen en door te werken aan een boek!

Over Marije

Bedrijf
Whiteboxing

Bedrijfsactiviteiten
Training en consultancy op het gebied van overheidsparticatie en vernieuwende overheidscommunicatie.

Werkt o.a. voor
Gemeenten als Leiden, Delft, Rijnwoude, Zeist en Drechtsteden, de Verening van Nederlandse Gemeenten, De Baak, Cedris, Frankwatching, Netwerk Democratie, Ministerie van Binnenlandse Zaken

Aangesloten bij Unit-2 omdat
Ik alleen maar de dingen wil doen waar ik écht heel goed in ben. Voor de rest wil ik samenwerken met geweldige professionals. Vandaar!

Ideale klant
Een vernieuwer met wat leergierigheid en reflectievermogen.

Naast het werk
Ik ben al jaren bestuurslid van Stadslab Leiden, (de meest innovatieve vrijwilligersorganisatie in Nederland 2012) een netwerk van Leidenaars die hun kennis en expertise onbezoldigd inzetten voor een leuker Leiden. Dit jaar ben ik benoemd in de Gemeenteraad van de Toekomst, die verkent hoe de lokale democratie vorm kan krijgen in de netwerksamenleving.

Gelooft in
De kracht van gesprekken

Droomt van
Kunnen vliegen!

Contactgegevens

Mobiel: 06 - 46 74 19 03
E-mailadres: marije@whiteboxing.nl
Website: www.whiteboxing.nl
Website: www.effectieveoverheidsparticipatie.nl
Website: www.dncp.nl