Marenthe de Bruijne, Creasense

Alles om ons heen verandert: de maatschappij, de markt, je organisatie en je werk. De kunst is daar flexibel op in te spelen. Ik noem dat lenig denken. Samen met Rineke Rust en Unit-genoot Sigrid van Iersel schreef ik er een boek over en ik geef ook trainingen lenig denken. Daarnaast is overheidsparticipatie een van mijn specialiteiten.

Lenig denken

Als lenige denker ben je in staat je te verplaatsen in de ander, heb je plezier in vernieuwing, geloof je in cocreatie en is het vanzelfsprekend dat je de innovatiekracht van burgers en bedrijven benut. Zo vergroot je niet alleen je eigen slagkracht, maar ook die van je omgeving.?Nieuwsgierig naar een training Lenig denken? Kijk op www.creasense.nl. Ons boek heet ‘Lenig denken – technieken voor creatieve denkkracht’.

Overheidsparticipatie

Het thema Overheidsparticipatie is een van mijn specialiteiten. Met compagnons Marije van den Berg (ook Unit-2!) en Birgit Oelkers train ik ambtenaren in het maken van ruimte voor mensen met goede initiatieven en hen te ondersteunen met uitdagend beleid. De netwerksamenleving op z’n best. Interesse? Kijk op www.effectieveoverheidsparticipatie.nl en bel of mail ons!

InnovatieWerkplaats

Als je met overheidsparticipatie aan de slag gaat, wil je ook gebruik maken van de kennis en kunde van burgers. Dat kan heel goed met InnovatieWerkplaats: een laagdrempelige methodiek waarbij je via co creatie, stapsgewijs het innovatieproces doorloopt. Lenig denken en trends zijn vaste ingrediënten. De structuur van de methodiek voorziet in het definiëren van de vraag, het verzinnen van ideeën, maar ook in maken van een vertaalslag naar een concept, een plan van aanpak, de follow up of zelfs een businessplan. Ik ontwikkelde deze methodiek met Rene Hartman. Op www.innovatiewerkplaats kom je verschillende voorbeelden tegen.

Over Marenthe

Bedrijf
CreaSense

Bedrijfsactiviteiten
Trainingen en workshops Lenig denken, Overheidsparticipatie & InnovatieWerkplaats.

Werkt o.a. voor
Gemeenten als Leiden, Rijnwoude, Teylingen, Diemen, Werken in het Westen, de Baak, landelijke Kamer van Koophandel, Oranje Fonds.

Aangesloten bij Unit-2 omdat
Het een lekkere werkplek is en ik dol ben op de bonte verzameling  ZZP-ers.

Ideale klant
Mensen die geloven in vernieuwing, die vanuit positieve energie hun slagkracht willen vergroten.

Gelooft in
De kracht van creatief denken.

Droomt van
Een flexibele samenleving waarin mensen samen creëren.

Contactgegevens

Mobiel: 06 - 54 70 01 20
E-mailadres: marenthe@creasense.nl
Website: www.creasense.nl
Website: www.effectieveoverheidsparticipatie.nl
Website: www.innovatiewerkplaats.nl