Net een zwerm vogels

Hoe kan de creatieve sector van haar zwakte – lees: versnippering – een kracht maken? Dat kan door in steeds wisselende samenstellingen te werken aan steeds andere projecten. Op die manier kan deze sector zich razendsnel ontwikkelen, tot innovatie en vernieuwing komen en zelfs het vliegwiel van de economie worden. Dat stelt Victor van der Chrijs, voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente in een recent artikel in Adformatie: “Allemaal experts die elkaar opzoeken zodra een project daarom vraagt. Prima! Zo moet het en zo zal het steeds vaker gaan.”

zwerm

In datzelfde artikel laat Jeroen van Erp, creatief directeur van design- en interactiebureau Fabrique zich in soortgelijke bewoordingen uit. Hij constateert dat grote bedrijven steeds vaker aan Cherry Picking doen en de beste partijen voor een bepaald project om zich heen verzamelen. “Vergelijk het met een zwerm vogels. Het mooie van zo’n zwerm is dat het een harmonisch geheel vormt. Het zit elkaar nooit in de weg en samen vormt het een machtig blok. Wendbaar, flexibel en het kan uiteen waaieren van stretched naar heel compact. Schitterend toch?”

Hoe schitterend dat is, dat ervaren wij van UNIT-2 elke dag op onze werkvloer. We vliegen wat af, in steeds wisselende formaties. En dat gaat heus niet altijd harmonieus, want elke partner in een coalitie is maximaal betrokken en wil kwalitatief het onderste uit de kan. Dus compromissen? No way! Maar dynamisch is het wel. En met een opwindend resultaat: de innovatie spat hier dagelijks van de burelen af!

Eric Went

Op de hoogte blijven?

U kunt op de hoogte blijven via ons Twitter account of door u te abonneren op onze RSS feed.

TwitterRSS